2015. július 7., kedd

Joghurtos csavart kenyér



Kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a kenyérrel, mert egyszerű, és nagyon finom.  Kivételesen fehér lisztből készítettem, gyermekeim kérésére :)

Hozzávalók:

  • 70 dkg kenyérliszt
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 4 dl langyos víz
  • 1 kocka élesztő (42 g)
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 8 evőkanál vegyes olajos mag tetszés szerint: lenmag, szezámmag, napraforgó mag, tökmag
Elkészítése:

  • Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval egy nagy tálban jól összegyúrjuk.
  • Konyharuhával letakarjuk, és a duplájára kelesztjük (30-60 perc, hőmérséklettől, páratartalomtól függően).
  • Lisztezett felületen a tésztát alaposan átgyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk. Egyenként rúd alakúra formáljuk, és enyhén megcsavarjuk.
  • Sütőpapírral bélelet tepsire helyezzük, egymástól távolabb, majd további 30 percig kelni hagyjuk.
  • Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a kenyereket 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Kihűlés után szeleteljük.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom kenyér lehet, látszik a tésztáján! Tetszik!

Edó írta...

Köszönöm,Éva,örülök,hogy tetszik.Finom :)