Érik a cukorborsó, az első termésből pedig ez a nagyszerű étel készült. Rizzsel, krumplival is lehet fogyasztani, de aki vigyázni szeretne az egészségére, az inkább csak simán, vagy salátával fogyassza. Cukorborsó hiányában készülhet zöldborsóval, zöldbabbal is.
Hozzávalók:
- 8 csontozott, bőr nélküli csirkecomb
- 12,5 dkg cukorborsó
- 2 hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 4 dl csirke alaplé
- 2 dl száraz fehérbor
- 20 dkg zsírszegény tejföl
- 3 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
- 1 evőkanál mustár
- 1 teásanál currypor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A húst megsózzuk, borssal megszórjuk, és egy serpenyőben, forró olajon minden oldalán megpirítjuk. Kiszedjük, és tűzálló tálba tesszük.
- A visszamardt zsiradékban mepirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát. Borral, alaplével felöntjük, összeforraljuk, majd a húsra öntjük. Sütőben 30 perc alatt puhára sütjük. A csirkecombokat kiszedjük, a levet pedig serpenyőbe öntjük,
- Egy tálikóban összekavarjuk a tejfölt, a mustárt, meg a keményítőt, és a pecsenyelébe kavarjuk. Összeforraljuk, hogy kissé besűrűsödjön, ezután hozzáadjuk a cukorborsót, meg a húst, és 2-3 percig főzzük. Forón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése