2015. július 18., szombat

Csirkecurry cukorborsóval



Érik a cukorborsó, az első termésből pedig ez a nagyszerű étel készült. Rizzsel, krumplival is lehet fogyasztani, de aki vigyázni szeretne az egészségére,  az inkább csak simán, vagy salátával fogyassza. Cukorborsó hiányában készülhet zöldborsóval, zöldbabbal is.

Hozzávalók:
  • 8 csontozott, bőr nélküli csirkecomb 
  • 12,5 dkg cukorborsó
  • 2 hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 4 dl csirke alaplé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg zsírszegény tejföl
  • 3 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teásanál currypor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 
  • A húst megsózzuk, borssal megszórjuk, és egy serpenyőben, forró olajon minden oldalán megpirítjuk. Kiszedjük, és tűzálló tálba tesszük. 
  • A visszamardt zsiradékban mepirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát. Borral, alaplével felöntjük, összeforraljuk, majd a húsra öntjük. Sütőben 30 perc alatt puhára sütjük. A csirkecombokat kiszedjük, a levet pedig serpenyőbe öntjük, 
  • Egy tálikóban összekavarjuk a tejfölt, a mustárt, meg a keményítőt, és a pecsenyelébe kavarjuk. Összeforraljuk, hogy kissé besűrűsödjön, ezután hozzáadjuk a cukorborsót, meg a húst, és 2-3 percig főzzük. Forón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: