2014. június 3., kedd

Túrós tortácska gyümölcskoronával (reform)


Ez az egészséges finomság percek alatt elkészül, finom kis uzsonna, vagy vendégváró lehet. A gyümölcsöket természetesen lehet variálni ízlés szerint, nálam most ezek a gyümölcsök vannak kéznél (még a fagyóból).
Egyszerű, de annál nagyszerűbb sütemény, bármikor összedobhatjuk, ha egy kis édességre vágyunk, még időhiányban is.

Hozzávalók (4 tortácskához):

A keksz-alaphoz:

  • 18 dkg korpás keksz (cukor nélküli)
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 1,5 dl tej
A túrókrémhez:
  • 25 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 1 kis doboz zsírszegény natúr joghurt
  • 12 dkg nyírfacukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
  • 10 dkg piros bogyós gyümölcs: meggy, szeder, málna
  • 1 evőkanál nyírfaporcukor
Elkészítése:
  • A kekszet a cukorral együtt késes aprítóban finomra aprítjuk.
  • Összegyúrjuk a tejjel, majd négy szufléformát (vagy kisebb tűzálló tortaformát) egyenletesen megtöltünk a masszával úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
  • Ezután 200 fokos sütőben, kb 10 percig sütjük, majd melegen kiborítjuk a kosárkákat. 
  • A krémhez a túrót kikavarjuk a hozzávalókkal, majd a kihűlt kosárkákba kanalazzuk.
  • A tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, illetve megszórjuk porcukorral. Nyírfacukrot blenderben (konyhai robot turmixrésze) tudunk porrá őrölni.

Nincsenek megjegyzések: