2014. június 10., kedd

Tüzes grillcombok


Nagyon szeretünk az udvaron sütögetni, igaz, eddig még nem sok időnk volt rá, de nemsokára vakáció, így rendszeresen sor kerül erre is.
A grillezésben az a legjobb, hogy nem kell bonyolult étel legyen ahhoz, hogy finom legyen. A lényeg ugyanis a füstös íz, amit benti sütésnél semmiképp sem érhetünk el, ez a füstös íz pedig olyan finom plusszot kölcsönöz az ételeknek, hogy mindenképp megéri egy kis kinti tüzelés. Ráadásul elkerülhetjük a bő zsiradékban való sütést is, tehát az étel jóval egészségesebb. Szóval akinek még nincs grillezője, mindenképp ajánlom, hogy szerezzen be egyet.
Arról már nem is beszélve, hogy a kinti sütögetésnek megvan a maga varázsa, és a baráti összejöveteleket is élvezetesebbé teszi.
Bevallom, az étel ízesítése, elkészítése, férjem keze munkáját dícséri, és ilyenkor mindig igazat adok a mondásnak, miszerint a férfiak jobb szakácsok, mint a nők :) Én csak a salátakészítő-fotózó-falatozó voltam.
Nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 kis doboz joghurt
  • 0,5 dl vörösbor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott majoránna
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál magos mustár
  • 2-3 cikk reszelt fokhagyma
  • só, őrölt bors
A csiliszószhoz:
  • 3 zöld csilipaprika
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál olívaolaj


Elkészítése:
  • A hús pácolását a legjobb, ha előző este elkészítjük, de sütés előtt 1-2 óra is pácolás is szokat számít.
  • A húst megmossuk, majd egy nagy tálban összekavarjuk a hozzávalókkal. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben tároljuk másnapig.
  • A csípős szószhoz apróra vágjuk a csilipaprikát, majd a ketchuppal, és az olajjal egy mozsárban alaposan összezúzzuk. Mozsár hiányában a paprikát reszeljük le, vagy vágjuk nagyon apróra, és alaposan keverjük ki a hozzávalókkal.
  • A bepácolt combokat megsózzuk, majd grillrácsra helyezzük, és megkenegetjük a csípős szósszal, mindkét oldalát. Szép pirosra sütjük.
  • Friss salátát fogyaszthatunk mellé, tetszés szerintit zöldségekből. Amit én készítettem: kétféle zöld saláta, zöldhagyma, retek, extra szűz olívaolaj, balzsamecet, só.

Nincsenek megjegyzések: