2014. március 21., péntek

Szőlős camembert saláta


Ismét egy nagyon kedvemre való étel, a gyümölcs-sajt-dió ugyebár nálam első helyen szerepel :)  Tipikus őszi étel, jelen szezonban készítsük nyugodtan szőlő helyett másfajta gyümölccsel.
Egészséges, tápértékben gazdag saláta, van ugyan  némi zsírtartalma, fogyókúrázóknak ezért csak mértékkel.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej saláta (lehet keverni más salátával is, pl rukkola)
  • 125 g camembert sajt
  • 20-30 dkg szőlő
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 4 evőkanál dió
  • citromlé
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  1. A diót fóliával leterítjük, és húsklopfolóval (vagy sodrófával) durvára törjük.
  2. Száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, kiszedjük, és félretesszük hűlni.
  3. A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, és egy tálra halmozzuk.
  4. Megmossuk a szőlőt, a nagyobb szemeket félbevágjuk.
  5. Vékonyan felszeleteljük a sajtot.
  6. Az olajat összekavarjuk a mézzel, egy pici sóval, meg őrölt borssal.
  7. A salátát kirakjuk sajtszeletekkel, megszórjuk szőlővel, dióval, és meglocsoljuk a mézes öntettel.

Nincsenek megjegyzések: