2014. március 6., csütörtök

Húsvéti csokitojáska (reform)


A gyerekek nagyon szeretik a kis golyó formájú finomságokat, az is tény, hogy a kekszgombóc minden gyermek kedvence. Ez a kis csokitojáska szerencsésebb választás, mert kimondottan egészséges hozzávalókból készül, így nemcsak hogy finom, de tápláló is. Tojás alakúra formázva, akár húsvétra is elkészíthetjük.

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor nélküli korpás keksz 
  • 12 dkg dió 
  • 12 dkg nádcukor 
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya 
  • 1 teáskanál rumaroma 
  • kb 1 dl tej
A bevonáshoz:

  •  45 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítése:

  • Az áfonyát 10-15 percre 1,5 dl meleg vízbe áztatjuk. 
  • A kekszet a dióval ledaráljuk, vagy konyhai robotgép késes aprítójával megőröljük. 
  • A beáztatott áfonyát a vízzel összeturmixoljuk, majd az összes hozzávalót kézzel alaposan összegyúrjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, amennyitől a massza összeáll, de túl híg ne legyen! 
  • Egy kis időre hűtőszekrénybe helyezzük, addig az étcsokoládét mikróban (vagy vízgőz fölött) felolvasztjuk. 
  • A masszából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és tojás alakúra gömbölyítjük. Mindeniket belemártjuk a csokoládéba, és sütőpíprra helyezzük, amíg megdermed. 
  • A fehér csokoládét is felolvasztjuk, és egy műanyag tasakba kanalazzuk. A sarkára pici lyukat vágunk, majd mindenik csokitojáskát becsíkozzuk.

Nincsenek megjegyzések: