2014. február 7., péntek

Zabpelyhes almakenyér joghurttal, gyümölccsel



Egy kis gyors uzsonnakenyér, egészséges hozzávalókból, gyümölccsel turbózva. A nádcukros joghurt már csak hab a tortán :)
Mennyei, nagyon szeretjük!

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 30 dkg alma (tisztán mérve)
  • 18 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg zabpehely
  • 5 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 1 dl kókuszzsír (vagy pálmazsír)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
  • fél teáskanál fahéj
  • csipet só
A tálaláshoz:
  • 300 ml zsírszegény natúr joghurt (a legjobb a sűrű, görögjoghurt)
  • 10-20 dkg bogyós gyümölcs (meggy, szeder, áfonya) - fagyasztott
  • 2-3 evőkanál sötétbarna nádcukor (vagy méz)
Elkészítése:


  • Az egész tojásokat mixerrel nagyon habosra verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is.
  • Egy tálban összekavarjuk a lisztet, a sót, a fahéjat, a szódabikarbónát, a zabpelyhet és az apróra tört csokoládét.
  • Az almát a tojásos keverékbe reszeljük, majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a vaníliát, és az egészet óvatosan összekavarjuk.
  • Összevegyítjük a lisztes masszával, és egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk.
  • 160-170 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
  • A joghurtot meglangyosítjuk, összekeverjük a cukorral, majd a gyümölcsökkel együtt az almakenyér mellé tálaljuk.

2 megjegyzés:

Claudia Vaga írta...

Ennek mar a cime is tul jo ahhoz,hogy igaz legyen:D Nagyszeru es biztosan finom is!

Edó írta...

:)))) Ez jó volt,Claudia!Finom nagyon :) És köszi!