2014. február 13., csütörtök

Sajtos tallérok gránátalmával




Ez az étel kikészített. Ahányszor beleharaptam, annyiszor a menyországban voltam. Annyira tökéletes ízharmónia, olyan kifinomult, hogy valóban páratlan ételről van szó. Minden elképzelésemet felülmúlta.
Egy baj van vele: képetelnség abbahagyni :)

Hozzávalók:

  • 8 szelet bagett (ferdén szeletelve)
  • 15 dkg camembert vagy bire sajt
  • fél gránátalma
  • 4 egész diószem
  • 4 evőkanál dióolaj (ha nincs, akkor extra szűz olívaolaj)
  • 2-3 evőkanál gránátalma lé
  • 1 evőkanál fekete áfonya lekvár
  • 1 teáskanál méz (vagy barnacukor)
  • 2 csipetnyi fahéj
  • 2 evőkanál friss mentalevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • nagy csipet só, őrölt színes bors

Elkészítése:

  • A gránátalma levét kicsavarjuk, a magjait kiszedjük, diószemeket felezzük.
  • A camembert sajtot nyolc szeletre vágjuk.
  • Elkészítjük az öntetet: egy tálikóban alaposan összekavarjuk a gránátalma levét, a mézet, az áfonyalekvárt, az olajat, a fahéjat, meg a sót.
  • Egy serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, a bagettszeleteket megpirítjuk.
  • Minden szeletre sajtot helyezünk, egy-egy fél diószemet, mentalevelet, meglocsoljuk egy kevés öntettel, illetve megszórjuk gránátalma magokkal, és őrölt borssal.

Nincsenek megjegyzések: