Diákkoromban kedvenc ételünk volt a bentlakásban. Emlékszem, mindig mentünk repetáért a konyhára, mert ebből a dupla adag sem volt elég. Azt nem tudom, hogy hogyan készítették, így a receptet magam állítottam össze. Valószínű nem pont olyan lett, mint akkor Udvarhelyen, de nagyon jól sikerült és a gyerekek is repetát kértek :)
Azt nem tudom, hogy mitől zsidó ez a tojás, de ez volt a neve.
Hozzávalók:
- 6 db főtt tojás
- 3 teáskanál mustár
- 2 teáskanál tejföl
- 4 teáskanál olaj
- zöldhagymaszár
- só és bors
Elkészítése:
- A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiszedjük, a fehérjéket apró kockákra vágjuk.
- A tojássárgákhoz adjuk a mustárt, tejfölt, olajat, apróra vágott hagymaszárat és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, összekavarjuk és sózzuk, borsozzuk.
- Kenyérre kenve fogyasztjuk egy csésze finom teával és friss retekkel.
Jó ötlet lehet, ha túl sok tojásban bővelkednénk. Tízoraira, szendvicsnek is ideális.
Zöldhagyma helyett hasznáhatunk apróra vágott vöröshagymát, szerintem úgy még karakteresebb.
El tudom képzelni húsba töltve, felgöngyölve, hamarosan kipróbálom.
13 megjegyzés:
Kedvencünk :-) pirítós kenyérrel Isteni :-)
Ez egy Zsidó ettél :-) amit meg Édesanyám tanulta egy zsidó családtól amibe csak : főt tojás van , liba zsír és só.Mi mai napig is így csináljuk , de szerintem a tied is fini lehet :-)
Én is a pedán ettem leghamarabb ilyet. Annyi különbséggel, hogy Marosvásárhelyen és nem a bentlakásban, hanem az oszinál.
Aláírom, hogy nagyon finom!
Ahogy leírtad az elkészítését hasonlít a töltött tojásra, azzal a különbséggel hogy itt a fehérjét is összedarabolod.Finom lehet így kenyérrel!
Ildi,libazsírral mennyei lehet!!!
Szannalina,finom bizony:)
Éva,a töltött tojást mi teljesen másképp készítjük,ahhoz májpástétomot és sok zöldet adunk.
Jól néz ki, mifelénk tojáskrém vagy lengyel tojás a neve.
Szervusz Edó!
Most bukkantam az oldaladra, aminek nagyon örülök!!
Egyrészt mert bizonyítást nyert számomra, hogy igenis ha valamit el akar érni az ember, az sikerülhet, persze sok akaraterővel!
Szívből gratulálok a fogyásodhoz, fantasztikus mit vittél végbe!!
Másrészt a sok recept láttán szintén felcsillant a szemem, hisz rengeteg ötletet, s finomságot teszel közzé, amiért hálás köszönet!!!
Ezentúl én is rendszeres olvasod leszek, s jövök ötletekért!!!
Szép hétvégét!!
Mónika,igazából amit zsidó tojásnak hívnak,az nem így készül,úgyhogy valószínű reálisab a lengyel tojás név.Csupán a régi emlékek miatt mertem ezt a nevet adni:)
Szia Mazsi!Örülök hogy rám találtál s nagyon jól jönnek a kedves szavak,amiket írtál!Igenis,bármit véghez lehet vinni,de csupán csak azokat a dolgokat,amiket komolyan akarunk és örömmel tesszük.GYere még hozzám s remélem találsz mindig valami neked valót:)
Ehhez hasonlo nevvel receptet en is tudok. Azt ugy hivjak, hogy zsidomartas. A tiedtol csak annyiban kulonbozik, hogy van benne tejfol es baberlevel is. Laskaval ettem eddig, de szinten nagyon finom. Egy nagy kedvenc:).
Én majonézzel és apróra vágott hagymával szoktam készíteni...a bentlakásban is így készült...de így egészségesebb és biztos finom:)
Milyenek a véletlenek pont tegnap főztem meg egy nagy adag tojást. Igaz mi tojáskrémnek hívtuk a lányaimmal.
Egyik nagy kedvenc krémem és még sosem csináltam
Zsuzsi,jó ötlet!Ebben is van tejföl.
Bogi,na látod,azt nem tudom,hogy pontosan hogy készült az intriben.Mindenesetre így nagyon finom,nekünk nagyon bejött.
Vali,igen,mert ez tojáskrém is:)
Bianka,eddig én is így voltam vele!
Ilyet még nem ettem, most elkészítettem, valóban nagyon finom! :)
Megjegyzés küldése