2019. május 27., hétfő

Joghurt bomba eperrel


-->

Egy érdekes technikával készült ez a desszert, és pont olyan, mintha fagyit ennénk, csak nincs   megfagyva :) Nagyon finom krémes desszert!

Hozzávalók: 
  • 50 dkg sűrű natúr joghurt (pl görög joghurt)
  • 4 dl habtejszín (cukrozatlan)
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma 
  • 50 dkg eper

Elkészítése: 
  • A habtejszínt mixerrel kemény habbá verjük. 
  • Kikavarjuk a joghurtot porcukorral, vaníliával, és citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a joghurtba. 
  • Egy nagyobb méretű szűrőt egy lábasra helyezünk. Kibéleljük egy sűrű szövésű vászon anyaggal, és ebbe öntjük a masszát. Az anyaggal befedjük, és egy tállal, vagy tányérral lenyomtatjuk. Másnap reggelig hűtőszekrénybe helyezzük, ezalatt a savó kicsöpög belőle az edénybe. 
  • Másnap kicsomagoljuk, ráborítunk egy tálat, amelyre tálalni kívánjuk, és óvatosan ráborítjuk. 
  • Az epret megmossuk, tetszőleges darabokra vágjuk, és a joghurt bombát ezzel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések: