2019. május 31., péntek

Fetás-fasírtos pita


-->


Hozzávalók 4 személyre a fasírtgolyókhoz: 

  • 70 dkg sertéscomb
  • 5 dkg zabpehely
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 tojás
  • só, őrölt bors
  • apróra vágott metélőhagyma
  • kókuszzsír a sütéshez

A tálaláshoz: 

  • 12 dkg sűrű natúr joghurt, 
  • 12 dkg fetasajat, 
  • saláta, 
  • uborka, 
  • só, őrölt bors, 
  • 4 pitakenyér - én ezt a pitát készítettem el

Elkészítése: 

  • A húst megmossuk, majd a zabpehellyel meg a fokhagymával ledaráljuk. 
  • A többi hozzávalóval masszává gyúrjuk, majd apró golyókat formázunk belőle. Serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, és szép piros, ropogósra sütjük. 
  • A kenyerek tetejét levágjuk, szétnyitjuk óvatosan, és a belsejét megtöltjük fasírttal, apró kockára vágott fetasajttal, salátával, és uborkával. 
  • Sóval és borssal megszórjuk, mellé pedig joghurtot tálalunk.

Nincsenek megjegyzések: