2019. április 20., szombat

Brownie-sajttorta málnával


-->

Hozzávalók: 
  • a brownie alaphoz: 20 dkg jó  minőségű étcsokoládé, 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 tojás, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 teáskanál sütőpor
  • a sajttortához: 60 dkg mascarpone krémsajt, 13 dkg cukor, 10 dkg vaj, 3 tojás, 1 teáskanál keményítő (helyette lehet 1 evőkanál liszt)
  • továbbá: 35 dkg málna, 10 dkg kinder tejcsokoládé

Elkészítése: 

  • A brownie alaphoz a vajat, meg az arpóra tördelt csokoládét felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz fölött), félretesszük. 
  • Az egész tojásokat a cukorral mixerrel jó habosra verjük (4-5 percig), majd beleforgatjuk a lanygosra hűlt csokoládét. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, meg a sütőport, és elkeverjük óvatosan, hogy ne törjön össze. Egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 
  • A sajttortához a vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva, simára kavarjuk. Ezután a keményítőt, meg a krémsajtot is belekavarjuk. Ezt a rétget óvatosan a brownie alapra simítjuk, a tetejét pedig kirakjuk megmosott málnával. 
  • 160 fokos sütőben, légkeverésen, kb 40 percig sütjük, félidőben pedig kirakjuk darabokra vágott csokoládéval, és így sütjük készre.


Nincsenek megjegyzések: