2019. február 22., péntek

Kolbászos babos csirke egytál




Hozzávalók 4 személyre: 

  • 8 csirkecomb
  • 24 dkg fehérbab (konzerv)
  • 20 dkg kolbász
  • 1 zöld paprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 szeletke zellergyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál (zab)liszt
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • kevés olaj
  • só, bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése: 

  • Karikára vágjuk a kolbászt, serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük. 
  • A húst sózzuk, borsozzuk, és a visszamaradt zsiradékban lepirítjuk. Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd mepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, paprikát, illetve a karikára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a húst, a kolbászt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi félig ellepi, majd puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a babot, az ételízesítőt, és ízlsé szerint sót, borsot. 
  • A tejszínt elkeverjük liszttel, majd az ételhez adva, összeforraljuk. Végül petrezselyemzölddel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: