2019. január 4., péntek

Krémsajtos-sütőtökös kocka


-->


Egy gazdag ízvilágú, krémes sütemény, nagyon finom, és laktató :) A reform címke a zárójelbe írt hozzávalók esetén érvényes, én azokat használtam!)

Hozzávalók a piskótához: 

  • 4 tojás
  • 12 dkg liszt (ezt a lisztet használtam)
  • 12 dkg cukor (kb 15 dkg eritrit)
  • csipetnyi só

A krémhez: 

  • 10 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 12 dkg sült sütőtök
  • 8 dk porcukor (kb 10 dkg por eritrit)
  • 1 narancs, kevés citromlé
  • a piskótából egy darab


A tetejére: 

  • 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4-5 evőkanál forró tejszín
  • 2 evőkanál porcukor (por eritrit)
  • 1 teáskanál olvasztott vaj (kókuszzsír)
  • kókuszcsipsz

Elkészítése: 

  • A piskótához a tojásfehérjét a sóval, meg a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk először a tojássárgáját, majd a lisztet, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze. Egy kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb 26x16 cm), és 180 fokos sütőben megsütjük (végezzünk tűpróbát!). 
  • Amikor elkészült, a piskóta egyik végéből levágunk egy kb 8 cm-es darabot, és egy tálba morzsoljuk. Alaposan összekavarjuk a sütőtökkel, a krémsajttal, a narancs kifacsart levével, ízlés szerint cukorral és kevés citromlével. Ezzel a krémmel betöltjük a két lapra vágott piskótát. 
  • A tetejére a hozzávalókat kikavarjuk, és a sütemény tetejére kenjük. Amikor megszilárdult, szeletelhetjük.

Tipp: Szórjuk meg kókuszcsipsszel.

Nincsenek megjegyzések: