2019. január 3., csütörtök

Csicseriborsós, avokádós palacsintatorta


-->


Hozzávalók 4 személyre a palacsintához: 

  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1,80 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • nagy csipet só

A csicseriborsó krémhez: 


  • 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 8 dkg joghurt
  • 7 dkg szezámmag
  • 1 vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagym
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl zöldségalaplé
  • 1 citrom
  • só, őrölt bors

A töltelékhez: 

  • 2 érett avokádó
  • 1 kis fej lilahagyma
  • kevés citromlé és olívaolaj
  • só, őrült bors
  • apróra vágott petrezselyemzöl
  • csilipehely
  • a tetejére: 1 vöröshagyma, kevés liszt, olaj

Elkészítése: 

  • A palacsintához valókat csomómentesre kavarjuk, majd egy serpenyőben, olvasztott vajon kisebb palacsintákat sütünk a szokásos módon. 
  • Ezután serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg fokhagymát. Hozzáadjuk a szezámmagot, lepirítjuk, majd a csicseriborsóval is megkavargatjuk. Felöntjük alaplével, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, majd amikor felforrt, az olajjal együtt az egészet összeturmixoljuk. Belekavarjuk a joghurtot, és ha szükséges, vízzel hígitjuk. 
  • Az avokádót meghámozzuk, és egy tálban összekavarjuk apróra vágott lilahagymával, petrezselyemzölddel, illetve olajjal. Sózzuk és borsozzuk. 
  • A palacsintákat megkenjük a krémmel, megszórjuk avokádóval, csilivel, és addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Végül megkenjük krémmel. 
  • A tetejére vékony karikára vágjuk a hagymát, majd lisztbe forgatva, forró olajon ropogósra sütjük. Ezzel, és petrezselyemzöddel díszítjük a tortát.

Nincsenek megjegyzések: