2017. december 20., szerda

Kesudiós-málnás túrógolyó



Nemrég nagyon finom házi tehéntúróhoz jutottam, melyből elsőként ilyen extrakönnyű, extragyors, és szuperegészséges édességet készítettem. Az ötletet a fitt málnás túrórudi adta, amit nagyon szeretünk, ezért születtek málnás túrógolyók.

A belsejében lévő kesudió roppanóssága nekem kifejezetten tetszik, de ez el is hagyható, esetleg mandulával, dióval helyettesíthető.
Extrasebességgel elfogyasztottuk :)

Hozzávalók (12-14 darabhoz):

  • 25 dkg tehéntúró
  • 8 dkg málna (fagyasztott)
  • 3-4 evőkanál eritrit ( vagy cukor ízlés szerint)
  • 2 teáskanál útifűmaghéj (psyllium huk)
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 0,5 dl tej (növényi tejet is használhatunk)
  • 12-14 db kesudióbél
A bevonáshoz:

  • 8 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítése:

  • A málnát egy tálba szórjuk, és hagyjuk kiolvadni.
  • Késes aprítóban (vagy darálóban) apróra daráljuk a zabpelyhet, majd összefőzzük a tejjel.
  • A kiolvadt málnát szűrőn kissé kinyomkodjuk, hogy kevesebb leve maradjonm, majd minden hozzávalót egy tálban összegyúrunk.
  • Ezután fél órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd kézzel kisebb golyókat formázunk a masszából. Mindenik közepébe egy kesudiót nyomunk.
  • A csokoládét egy tálkában (mikróban), a kókuszzsírral összeolvasztjuk, majd minden golyót bevonunk vele.
  • Dermedni hagyjuk, majd fogyaszthatjuk.

Megj: A tejtermékek romlandósága miatt tároljuk hűtőszekrényben az epres golyókat.

Nincsenek megjegyzések: