2017. szeptember 5., kedd

Céklás hummusz sült cukkinivel




Hozzávalók 4 személyre: 

  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 30 dkg cékla
  • 2 citrom
  • 2 cikk fokhagyma
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg dió
  • 1 kis cukkini
  • 4 evőkanál kapor
  • 0,5 teáskanál őrölt köménymag
  • só, őrölt bors
Elkészítése:
  • A céklát alaposan megmossuk, majd héjastól alufóliába csomagoljuk, és
200 fokos sütőben 50 perc alatt puhára pároljuk.
  • A cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy grillserpenyőben,
2-3 evőkanál olajon pirosra sütjük.
  • Megsózzuk, és őrölt borssal megszórjuk. A céklát meghámozzuk, majd
összeturmixoljuk a leöblített csicseriborsóval, a fokhagymával,köménnyel,
8 evőkanál citromlével, 4 evőkanál olajjal, és 1 dl hideg vízzel. 
  • Sóval és borssal ízesítjük.
  • A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, megszórjuk vele a hummuszt,
mellé kínáljuk a sült cukkinit. Apróra vágott kaporral díszítjük.

Megj: Paleó pitakenyérrel fogyaszthatjuk.
ÉN ebből a lisztből sütöttem pitakenyeret.

Nincsenek megjegyzések: