2017. augusztus 26., szombat

Édesburgonyás csirkefasírt avokádókrémmel



Hozzávalók: 


  • 50 dkg csirkemell
  • 1 közepes édesburgonya
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors


Az avokádókrémhez: 


  • 1 érett avokádó
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 


  • A húst, a hagymát, a fokhagymát, meg a hámozott édesburgonyát ledaráljuk. 
  • Ezután összegyúrjuk kókuszzsírral, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, és ízlés szerint citromlével. 
  • A masszából kisebb golyókat formázunk, majd tepsire helyezzük, és 200 fokos sütőben enyhén pirosra sütjük. 
  • Közben a krémhez az avokádót meghámozzuk, és összeturmixoljuk a hozzávalókkal. 
  • Az édesburgonyás csirkefasírtot avokádós mártogtóssal, meg citrommal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: