2017. augusztus 21., hétfő

Almapuffancs vaníliaszósszal



Gyakran készítek ilyen reggelit, mert nagyon szeretjük. Általában bannnal készül, és joghurttal, mézzel, gyümölcsökkel fogyasztjuk. Azért szeretm, mert egészséges, finom, és már előző este lesüthetem, így reggelre már elő van készítve.


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 10-15 dkg zabpehely 
  • 1 nagy zöldalma
  • 2 tojás 
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj
  • kevés reszelt citromhéj
  • csipetnyi só
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • kevés kókuszzsír  sütéshez


A vanília szószhoz: 

  • 0,5 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej (növényi tejet is használhatunk)
  • 2 evőkanál eritrit



Elkészítése: 

  • Lereszeljük az almát és a hozzávalókkal összeturmixoljuk. 
  • Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd kisebb puffancsokat sütünk, egy darabhoz kb 2 evőkanálnyi massza szükséges. 
  • A pudingport kevés hideg tejjel csomómenstesre kavarjuk, majd a többi tejet, meg a cukrot hozzáadva sűrűre főzzük. Alacsony lángon főzzük, és állandóan kavargassuk. 
  • A kis puffancsokat vaníliaszósszal kínáljuk, porcukorral megszórva.
Megj: Zabpehelyliszttel is készülhet.

Nincsenek megjegyzések: