2016. december 10., szombat

Vitaminban gazdag csirkeleves




Hozzávalók: 

  • 1 csirkemell filé
  • 1 brokkoli
  • 3 sárgarépa
  • 2 szárzeller
  • 3 cikk fokhagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • darabka friss gyömbér (kb egy hüvelykujjnyi)
  • 1 csilipaprika
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 teáskanál almecet
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A zöldségeket megmossuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk, és a zellerrel együtt ferdén szeletekre vágjuk. 
  • Egy fazékban olajat hevítünk, ezen megpároljuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a félbevágott csirkemellet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és 20 percig főzzük. 
  • A zellert, a sárgarépát, meg a szeletekre vágott gyömbért beleszórjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd kb 10-15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a brokkolit, a zöldborsót, ételízesítőt, sót, és borsot. Ezután már csak 5 percig főzzük, és ha szükséges, utanáízesítünk sóval, borssal, és egy kevés almaecettel. 
  • Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott piros csilipaprikával.



Nincsenek megjegyzések: