2016. december 20., kedd

Csokoládés-mogyoróvajas palacsintatorony




Ha tőlem valaki megkérdezné, hogy mi az ízek élvezetének a csúcsa, akkor ezt a palacsintát mondanám, az tuti :))) A mogyoróvaj amúgy is a gyengém, a palacsinta meg a másik, a kettő találkozása pedig, ráadásul csokoládéval megfejelve, számomra leírhatatlan élémény :) A hiba csak annyi, hogy nem lehet bűntetlenül fogyasztani..mert ránézésre is legalább két kilót hízok.


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg natúr joghurt 
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál olvasztott vaj 
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só és cukor


A feltéthez: 

  • 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (50 %-os)
  • 10 dkg mogyoróvaj


Elkészítése: 

  • A palacsintához valókat egy nagy tálban csomómentesre kavarjuk. 
  • Egy jó minőségű serpenyőt felforrósítunk, és egy-egy evőkanálnyi masszát szétterítünk kör alakúra, egyszerre 4-et. Mindkét oldalát megsütjük, és egy tányérra kiszedjük. 
  • Felolvasztjuk a csokoládét mikróban, vagy vízgőz felett, a mogyoróvajat folyékonyra melegítjük. 
  • Összeállítás: a palacsintákat egymásra helyezzük, minden réteget meglocsolunk csokoládéval, és mogyoróvajjal. A tetejére is bőven kanalazunk.

Nincsenek megjegyzések: