2016. december 30., péntek

Csoki-nugát golyók



Hozzávalók a tésztához: 

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2,5 dkg pisztácia
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor


A krémhez: 

  • 20 dkg krémsajt (mascaprone)
  • 5 dkg vaj 
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg nugát massza
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 2,5 dkg pisztácia
  • 5 dkg kakaópor

Elkészítése: 

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  • Vízzel lemossuk a pisztáciáról a sót, a felét apróra vágjuk, a fmásik elét ledaráljuk. 
  • Az utóbbit összegyúrjuk a tésztához valókkal, és fóliába csomagolva, 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük (vagy egy egész éjszakára). 
  • A tésztából kb dió nagyságú golyókat formálunk, és sütőpapírra rakosgatjuk, egymástól 2 cm távolságra. 12 perc alatt megsütjük. 
  • Közben a krémhez a krémsajtot, meg a vajat kikavarjuk a porcukorral, és a kakaóval. 
  • A csokoládét meg a nugát masszát felaprítjuk, és mikróban, vagy vízgőz fölött felolvasztjuk. Egy keveset kinyomó zsákba kanalazunk, és a megsült golyók felét vékonyan megcsíkozzuk, díszítésként. A többit krémsajthoz kavarjuk, és elosztjuk a sima golyókon. 
  • Befedjük egy-egy díszített golyóval, és megszórjuk az apróra vagdalt pisztáciával.


Tipp: Extra ízért kavarjuk 1 teáskanál Wasabi pasztát a krémhez.

Nincsenek megjegyzések: