2016. október 27., csütörtök

Zabpelyhes banánpalacsinta


Ez az egyszerű, finom, és egészséges palacsinta szintén az egyik kedvenc reggelink lett. Gyakran készítem, hisz nemcsak a gyerekek, de mi is szívesen fogyasztjuk. 
Jó érzéssel tölt el, hogy tudom, mindannyian tápláló reggelivel indítjuk a napot.

Hozzávalók 2-3 személyre: 

  • 10 dkg zabpehely
  • 1 banán
  • 150 g natúr joghurt
  • 1-2 dl tej (leginkább kókusztej)
  • 1 tojás

A tálaláshoz: 

  • 150 g natúr joghurt mézzel édesítve
  • 5 dkg áfonya (fagyasztott)
  • kevés reszelt étcsokoládé

Elkészítése: 

  • A hozzávalókat összeturmixoljuk, kevés tejjel hígítva, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. Forró, száraz, jó minőségű serpenyőben egyszerre négy minipalacsintát sütünk. Közben a masszát tejjel hígíthatjuk, mivel időközben besűrűsödhet. 
  • Tálaláskor mézzel édesített joghurttal meglcsoljuk, illetve áfonyával, és reszelt csokoládéval megszórjuk.


Megj: Egészséges, alakbarát, fehérjedús étel, kiváló reggelire. Ebből a mennyiségből kb 12 minipalacsinta készíthető.

Tipp: Használhatunk másfajta gyümölcsöt is a tálaláshoz.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon tetszenek ezek a kis palacsinták! Nekem is van egy banános zabpelyhes receptem, de abban nincs joghurt, lehet hogy kipróbálom majd ezt is. Guszta, és egészséges is lehet, mint minden nálad :-)