2016. október 24., hétfő

Sajtos brokkolifasirt paradicsomos mártogatóval




Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg reszelt sajt (parmezán)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors, a sütéshez olaj

A mártogatóhoz: 
  • 4 paradicsom
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
  • 0,5 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt (bambuszrost lisztet használtam)
  • só, őrölt bors
  • ízlés szerint cukor (eritrit) és citromlé 


Elkészítése: 

  • A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, a hagymát meghámzzuk, megmossuk, és negyedekre vágjuk. Ezután a hozzávalókkal együtt késes aprítóban felaprítjuk, a tojást pedig belekavarjuk. 
  • A masszából kisebb hengereket formálunk nedves kézzel, majd forró olajon, egy serpenyőben minden oldalát ropogósra sütjük. 
  • A paradicsomot néhány percre forró vízbe dobjuk amíg a héja kezd leválni (kb 5 perc), majd kivesszük, meghámozzuk, és feldaraboljuk. Összeutrmixoljuk fokhagymával, bazsalikommal, majd forrni tesszük. 
  • A tejszínt elkavarjuk liszttel, és a paradicsomhoz kavarva, besűrítjük. 
  • Sóval, borssal, cukorral, illetve citromlével ízesítjük. 
  • A brokkolifasirtot paradicsomos mártogatóval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: