2015. április 21., kedd

Húsgolyók paprikaszószban


Nagyon jól sikerült ez a mártás, rengeteg féle ételhez el tudom még képzelni. Hallal is fogyasztottuk, receptjét annak is hamarosan beírom. Mivel a húspogácsából kihagytam a krumplit, meg a kenyeret, így nem a hagyományos fasírtra kell gondolni, hanem egy kímélőbb, kalóriaszegényebb húsgolyóra. Más zöldfűszerrel is ízesíthetjük, ha nincsen kéznél snidling.
Szerintem ez az egyik kedvenc mártásom, aki szereti a paprika ízét, az föltétlenül próbálja ki :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 csokor snidling (metélőhagyma)
  • 1 tojás
  • só, őrölt bors
  • kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
A paprikaszószhoz:
  • 2 piros színű paprika
  • 1 sárga színű paprika
  • 1 csokor zöldhagyma (4-5 szál)
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál kókuszzsír (vagy 4 evőkanál olívaolaj)
  • 2 dl víz
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • kevés citromlé

Elkészítése:

  • A húst megdaráljuk, összekavarjuk a tojással, apróra vágott snidlinggel, illetve sóval és borssal. Nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, kissé kilapítjuk.
  • Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi kókuszzsírt felforrósítunk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, meg a paprikát (2 evőkanál paprikát félreteszünk előtte). Vízzel felöntjük, és néhány perc alatt puhára főzzük. Ezután összeturmixoljuk, sóval és citromlével ízesítjük. 
  • Közben a serpenyőben a maradék kókuszzsíron megpirítjuk a ferdén szeletekre vágott újhagymát, meg a félretett paprikát. Felöntjük a mártással, tejszínnel dúsítjuk, és összeforraljuk.
  • A mártást egy tálba kiszedjük, elmossuk a serpenyőt, majd kókuszzsírt hevítünk, és a fasírtokat pirosra sütjük.
  • Forrón, a mártással kínáljuk.
Tipp: Köretként rizs, kifőtt tészta, vagy krumplipüré illik mellé.

Nincsenek megjegyzések: