2013. december 20., péntek

Nugátkrémes bonbon


A nugátkrém az egyik kedvenc csokoládétöltelékem. Meg is örültem, mikor megláttam, hogy lehet kapni (Lidl). Egy ilyen kis dobozka nugátkrém éppen 15 bonbon megtöltéséhez elegendő. Természetesen mogyoró is került a töltelékbe, hisz a nugátkrémhez dukál :)
A bonbonokat idén ajándékba készítettem, a fehér csokoládésat, és ezt, összesen 60 darabot. Kartonból dobozkákat készítettem, megtöltöttem bonbonokkal, puszedlivel, és celofánba csomagolva adtam át a megajéndékozottaknak.

Hozzávalók:

  • 8 dkg jó minőségű étcsokoládé (a burkoláshoz)
  • 125 g nugátkrém
  • 15 szem sótlan erdei mogyoró

Elkészítése:


  • Kb 5 dkg étcsokoládét mikróban felolvasztunk, közben 10-20 másodpercenként kivesszük, átkavarjuk.
  • Amikor felolvadt, hozzáadjuk a maradék apróra tördelt csokoládét, és kavargtajuk, amíg elolvad.
  • A bonbonformát egy ecsettel vastagon kikenjük az olvasztott csokoládéval, és hűvös helyre (nem hűtőbe) tesszük, amíg megdermed.
  • A nugátkrémet picit megolvasztjuk, hogy enyhén folyós legyen (mikróban 3-5 másodperc). A bonbonformába egy-egy szem erdei mogyorót teszünk, majd kiskanállal nugátkrémmel feltöltjük, egy kevés helyet hagyva a lezáráshoz.
  • Hűvös helyre tesszük, hogy a nugátkrém ismét megszilárduljon, majd a maradék étcsokoládéval minden bonbont befedünk.
  • Amikor megdermedt, kipattogtatjuk a bonbonokat a formából.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De szép lett!

Konyhavirtuóz írta...

Boldog, szeretetteljes karácsonyt kívánok nektek, az asztalra pedig sok-sok finomságot!

Edó írta...

Köszönjük szépen!Ugyanezt kívánom én is nektek!