2013. december 2., hétfő

Fűszeres csirke mexikói salátával


Finom, tápláló ebéd, és egy kicsit grill feeling-je van a saslik miatt :) Nagyon finom szecsuáni borsos fűszerkeveréket vásároltam, igazán ízletes lett tőle a hús. Természetesen másfajta fűszerekkel is készíthető, ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • vegyes szárított fűszerkeverék (hagyma, oregánó, rozmaring, szecsuáni bors, majoránna, csili, fokhagyma, őrölt bors)
  • kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
  • saslik pálca
A mexikói salátához:
  • 20 dkg vörösbab (konzerv)
  • 20 dkg fagyasztott kukorica
  • 15 dkg paprika (zöld, piros, vagy sárga)
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet (ízlés szerint)
  • őrölt csili
  • só, őrölt színes bors

Elkészítése:

  • A húst megmossuk, kockára vágjuk, és egy edényben alaposan összekavarjuk sóval, meg fűszerkeverékkel. Fapálcákra tűzzük, nem túl szorosan, és állni hagyjuk.
  • Közben elkészítjük a salátát: a kukoricát 5 percig főzzük, majd leszűrjük. A konzerv babot szűrőedénybe öntjük, és vízzel átmossuk. A lilahagymát vékony szeletekre, a paprikát pedig apró kiockára vágjuk.
  • A hozzávalókat egy tálban összekavarjuk, és ízesítjük olívaolajjal, balzsamecettel, illetve megsózzuk és borsozzuk.
  • A húst egy serpenyőben, forró kókuszzsíron szép pirosra sütjük, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
  • A fűszeres csirkemellet mexikói salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: