2013. szeptember 13., péntek

Cukkinis-paradicsomos tészta húsgombóccal


Kolbászból készíteni húsgombócot egész jó ötlet, mivel ez a hús már előre van ízesítve. Van még cukkini a kertben, és akad még finom nyári paradicsom is, szóval ez most egy gyorsan elkészülő, remek nyárbúcsúztató étel.
Felavattam a második fajta, Olaszországból hozott tésztát, az ún. Casarecce Siciliane fajtát. Ez ilyen érdekes, csavaros tészta :)
Én természetesen teljes kiörlésű tésztával fogyasztottam.

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg nyers, sütni való kolbász
  • 30 dkg cukkini
  • 1 fej hagyma
  • bazsalikom, petrezselyemzöld
  • csipentyi cukor
  • só, frissen őrölt bors
  • tetszés szerint száraztészta

Elkészítése:

  • A kolbászból diónyi nagyságú húsdarabokat nyomunk ki, és gombócokká formáljuk.
  • Egy serpenyőben, zsiradék nélkül, szép pirosra sütjük a húsgolyókat, majd kiszedjük.
  • A visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot. Addig főzzük, amíg szépen kezd besűrűsödni. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott cukkinit, és készre főzzük. Közben sóval, borssal, és egy pici cukorral ízesítjük,a végén pedig hozzáadjuk a sült húsgolyókat, és összeforraljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és bazsalikommal.
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd a húsgombócos paradicsomszósszal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Gondolom ismét olasz tészta:)

Edó írta...

Jaj igen,azt elfelejtettem odaírni :)