2013. június 23., vasárnap

Répasüti (reform)


Egészséges hozzávalókban bővelkedik ez a roppant finom sütemény. A másik előnye az, hogy könnyen szállítható melegben is, ezért kirándulásokra is magunkkal vihetjük.
Kalóriaszegény, ezért a fölösleges kalóriabeviteltől sem kell tartanunk.
Egy pohár tejjel fogyasztva tápláló reggeli vagy uzsonna is lehet.


Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 20 dkg reszelt sárgarépa
  • 20 dkg sötétbarna nádcukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl kókuszzsír (felolvasztva)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 teáskanál vanília aroma
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Elkészítése:

  • A mandulát durvára törjük, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, és hűlni hagyjuk.
  • A csokoládét szintén durvára aprítjuk (pl. fóliával letakarva, húsklopfolóval).
  • Az egész tojásokat a cukorral jó habosra kikavarjuk, majd rendre hozzákavarjuk a többi hozzávalót: kókuszzsír, reszelt sárgarépa, kókuszreszelék, pirított mandula, csokoládé, vanília aroma, és végül a sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet.
  • A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  • Tálaláskor megszórhatjuk (nyírfa)porcukorral.

1 megjegyzés:

Claudia Vaga írta...

Nagyon finom lehet!:)