2013. június 27., csütörtök

Levendulás sárgabarackdzsem


Barackdzsemet minden évebn főzök, ebből a legtöbbet, mert ezt használom süteményekbe is. Azért szeretem zselésítővel készíteni, mert így nem kell agyonfőzni a gyümölcsöt, és a szép színe is megmarad. Ráadásul nem kell órákon át kavargatni, mert néhány perc alatt megvan.
Levendulával is nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 2 kg sárgabarack
  • 70 dkg cukor
  • 2 tasak 3:1-ben zselésítő (Dr. Oetker)
  • 2,5 teáskanál szárított levendula virág

Elkészítése:

  • A barackot megmossuk, kimagozzuk, és ledaráljuk.
  • Egy nagy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot meg a zselésítőt, összekavarjuk, és hagyjuk felforrni.
  • Forrás után lassú tüzön főzzük még 10 percig, a vége felé beleszórjuk a levendulát.
  • Ezután a dzsemet alaposan megtisztított befőttesüvegekbe öntjük, lefedjük, és rögtön fejre állítjuk.
  • Kihűlés után mehetnek a kamrába.

8 megjegyzés:

sedith írta...

Na, a meggypudingod után gondoltam, készítek levendulás meggylekvárt. Mire te mivel jösz? Ezzel :)

Edó írta...

:)) s erre jösz majd te azzal! :) van úgy,hogy egy rugóra jár az agyunk..

Kati írta...

Na ilyenre én is készülök:)Csak előbb keserűcsokis meggydzsem jön jövő héten:)
Te Edó, olyan érzéked van a fotókhoz, hogy az csoda:)

Edó írta...

OLyan fura,hogy előbb a meggydzsem,mint a barack:) nálunk az jóval később érik.
Köszi Kati! :)

Csilla írta...

Ez nagyon finom lehet! Gyönyörűen fényképezted! Gratulálok! :)

Edó írta...

Köszönöm Csilla!Finom,érdemes megkóstolni:)

sedith írta...

Mi érik később, Edó? :O A meggy, mint a barack? Hát nálunk a meggy az június, max. július, mire a barack, július vége-augusztus! :)

Edó írta...

Hát a barackot már befőzzük az eper után (piacról).Itt a kertben júliusban érik csak a meggy:)