2013. május 19., vasárnap

Rebarbarás pite


Édes kis semmiség, de nagyon finom tud lenni.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 4 dkg cukor
  • nagy csipet só
A tetejére:
  • 40 dkg rebarbara
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál nádcukor (vagy barnacukor)
A sziruphoz:
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • a rebarbara levágott végei
A tálaláshoz:

  • 2 dl tejszín habbá verve
Elkészítése:
  • A lisztet a cukorral, a sóval, meg a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk.
  • A tésztát kinyújtjuk (kb24x24 cm-es nagyságúra), tepsibe simítjuk úgy, hogy az oldalára is jusson tészta, majd fél órára hűtúszekrénybe helyezzük.
  • A rebarbara vékony héját lehámozzuk, a végeit pedig levágjuk. Vastagabb hasábokra felvágjuk, a végeket pedig cukros vízben főni tesszük. Lassú tüzön 10 percig főzzük, amíg a cukortól kissé besűrűsödik.
  • A babapiskótát fóliával letakarjuk, húsklopfolóval porrá zúzzuk, és a tésztára morzsoljuk.
  • Kirakjuk a rebarbara szeletekkel, megszórjuk nádcukorral, és apró vajdarabokkal.
  • A pitét 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
  • Tálaláskor meglocsoljuk a sziruppal, és tejszínhabbal kínáljuk.

1 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon guszta!! Nem ettem még sütibe rebarbarát, csak kompótba, de attól nem voltam elragadtatva.