2013. március 4., hétfő

Töltött zsemle


Ráérős vasárnapi reggelekre, egy tulajdonképpeni átlényegült tojásrántotta, némi hússal megbolondítva.
Egyszerű fehér zsemlét sütöttem erre a célra, de készen vásároltat is használhatunk.

Hozzávalók:

  • 4 zsemle
  • 30 dkg csirkemell
  • 5 dkg zöldhagyma
  • 3 tojás
  • néhány szelet camembert sajt a tetejére (vagy reszelt sajt)
  • só, bors
  • kevés kókuszzsír vagy olaj a sütéshez
A zsemléhez:

  • 60 dkg kenyérliszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 3,20 dl víz 
  • 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:

  • A csirkemellet apró kockára vágjuk, és a zsiradékon 3-5 percig pároljuk. Megsózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a villával felvert tojásokat.
  • Ezután már csak addig sütjük, amíg a tojás éppen csak elkezd keményedni. Ekkor levesszük a  tűzről, és hozzákavarjuk az apróra vágott zöldhagymát.
  • A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk, és mindeniket megtöltjük a húsos raguval.
  • A tetejére egy-egy szelet sajtot helyezünk, és 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.
Megj: A zsemlét a szokásos módon sütjük, pl az itt leírtak szerint.

2 megjegyzés:

Hankka írta...

Jó kis tartalmas reggeli, nagyon jól hangzik! Kipróbálós! :)

Kati írta...

Hogy ez milyen jó ötlet, te Edó:) Már gyűjtöttem egy zsemlés ötletet Adéltől is, most viszem ezt is:)