2013. március 5., kedd

Kapros karalábéfőzelék répafasírttal



Főzzünk abból, amint van alapján készült ez az étel. Talán elsőnek meredeknek tűnhet a répafasírttal, de szerintem nagyon finom, egyáltalán nem hiányzik mellé a húsból készült fasírt.
Ilyenkor, a tavaszt várva nem is kívánnék egyebet, mint jó kis főzelékeket.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsenge karalábé
  • 1-2 újhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott friss kapor
  • 1,5 evőkanál teljes kiörlésű liszt
  • 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
  • frissen facsart citromlé vagy balzsamecet
  • 2 evőkanál kókuszzsír (vagy olaj)
  • só, őrölt bors
A répafaísrthoz:
  • 40 dkg zsenge sárgarépa
  • 5 dkg zabpehely lisztté őrölve (pl blenderrel)
  • 1 tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
  • kókuszzsír (vagy olaj) a sütéshez
Elkészítése:
  • Egy serpenyőben az apróra vágott zöldhagymát a kókuszzsíron megpároljuk.
  • A karalábét meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és néhány perc alatt roppanósra pároljuk. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  • A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk, a főzelékhez adjuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével, kaporral, és összeforraljuk.
  • A fasírthoz a répát meghámozzuk, majd a hagymával, a fokhagymával, és a petrezselyemzölddel együtt késes aprítóban felaprítjuk. Ennek hiányában a répát lereszeljük, a hagymákat pedig nagyon apróra vágjuk.
  • Összekavarjuk a tojással, a zabpehely liszttel, illetve sóval és borssal ízesítjük.
  • A masszából lapos korongokat formázunk, és kókuszzsírban ropogósra sütjük.
  • A főzeléket a répafasírttal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Judit Peter írta...

Nagyon jól néz ki, elindultam hozzátok :D