2022. augusztus 8., hétfő

Narancsos, spenótos csirke sütőben


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 kg krumpli
  • 4 csirkecomb
  • 3 narancs
  • 2 nagy marék spenótlevél
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • só, őrölt bors
  • csipetnyi kurkuma
  • csilipor


A mártogatóshoz: 

  • 15 dkg görög joghurt
  • 5 dkg tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • néhány mentalevél
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 


  • A krumplit héjastól alaposan megmossuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. Egy nagy tálban összekavarjuk 2 evőkanál olajjal, sóval borssal, köménnyel, és kevés csiliporral. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és az egyik felébe terítjük a krumplit. 
  • A narancsokat forró víz alatt alaposan megsúroljuk, majd 2 narancs héját lereszeljük, és karikára szeleteljük. A harmadik narancs levét kifacsarjuk. 
  • A maradék olajat kikavarjuk kurkumával, narancshéjjal, és borssal. A tepsi üresen maradt részét kirakjuk a narancsszeletekkel. Ráhelyezzük a húst, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, illetve narancslével. 220 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük, közben a saját levével locsolgatjuk. 
  • A mártogatóshoz a hozzávalókat kikavarjuk (a mentát vágjuk apróra, egy keveset hagyjunk a díszítéshez). Amikor a hús meg a krumpli elkészült, tálaláskor rászórjuk a friss spenótleveleket, illetve a mentás mártogatóval kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések: