2019. október 27., vasárnap

Édesburgonyás vegán brownie




Hozzávalók: 

  • 45 dkg főtt édesburgonya
  • 20 dkg reszelt alma
  • 15 dkg por eritrit
  • 12 dkg zabliszt
  • 1,5 dl növényi tej
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg őrölt mandula (vagy dió)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  •  csipetnyi só
  • a tetejére: 5 dkg paleó étcsokoládé

Elkészítése: 

  • Egy tálban összeturmixoljuk az édesburgonyát, meg az almát. Ezután a többi hozzávalóval alaposan összekavarjuk, és ha szükséges, lazíthatjuk még egy kis növényi tejjel. 
  • A masszát egy kis méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, egyenletesen. 170 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. 
  • A brownie akkor az igazi, ha a belseje még egy kissé krémes marad.
  • A csokoládét felolvasztjuk, és a sütemény tetejére locsoljuk.

Nincsenek megjegyzések: