2017. július 26., szerda

Ribizlis morzsás brownie



A brownie mindig a legfinomabb sütikhez fog tartozni számomra. Ez a ribizlis-morzsás változat is mennyei, a lágy csokoládémasszához jól passzol a savanykás íz, meg a ropogós réteg.

Hozzávalók a tésztához: 

  • 15 dkg magas kakótartalmú
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg barna cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só

A morzsához: 

  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg piros ribizli
  • 8 dkg puha vaj
  • 5 dkg barna cukor

Elkészítése: 

  • A csokoládét darabokra törve a vajjal felolvasztjuk. Végezhetjük vízgőz fölött, vagy mikróhullámú sütőben. 
  • Az egész tojásokat mixerrel nagyon habosra verjük, kb 4-5 perc alatt. A végén a cukrot is hozzáadjuk, úgy habosítjuk. Beleöntjük a csokoládét, lazán összeforgatjuk, majd óvatosan belekavarjuk a sóval, sütőporral, meg a kakaóval elkevert lisztet. A masszát egy kis méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 
  • A morzsához egy tálban kézzel összemorzsoljuk a lisztet vajjal, meg cukorral, majd belekavarjuk a ribizlit. 
  • A tészta tetejére morzsoljuk, végül pedig 160 fokos sütőben megsütjük, kb 25 perc alatt. A brownie akkor jó, ha a közepe enyhén lágy marad.

Nincsenek megjegyzések: