2017. július 19., szerda

Fűszeres sajtkrém torta



Hozzávalók az alaphoz:


  • 25 dkg grissini
  • 10 dkg olvasztott vaj


A krémhez: 


  • 80 dkg sajtkrém
  • 2 dl habtejszín (édesítetlen)
  • 3 zöldhagyma
  • 2 zöld paprika
  • 5 dkg zöld olívabogyó mag nélkül
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1-1 evőkanál kakukkfű, rozmaring, metélőhagyma, petrezselyemzöld és bazsalikomlevél
  • 1 citrom
  • 1,5 tasak zselatinpor (15 g)
  •  só, őrölt bors
  •  a díszítéshez néhány szál tárkony, petrezselyem, kakukkfű

Elkészítése: 


  • A grissinit késes aprítóban felaprítjuk, vagy ledaráljuk, majd összegyúrjuk a vajjal, és egy 26 cm-es kerek tortaformába nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a kockára vágott paprikát, illetve az apróra vágott fokhagymát. Hűlni hagyjuk, majd összekavarjuk a sajtkrémmel, a félbevágott olívabogyóval (néhány darabot félreteszünk a díszítéshez), az apróra vágott fűszerekkel, illetve a citrom reszelt héjával.
  • 0,5 dl hideg tejszínt elkeverünk a zselatinnal, és egy edénykében felmelegítjük. Végül a krémhez kavarjuk, és sóval, borssal ízesítjük. 
  • A tortakeretbe simítjuk, legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd a keretet eltávolítjuk, és fűszerekkel, olívabogyóval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: