2017. június 24., szombat

Oreo rakott palacsinta


Elképesztően finom, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók 6-8 személyre a palacsintához: 

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • pici só

A töltelékhez: 

  • 30 dkg oreo keksz 
  • 25 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor

A tetejére: 

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 oreo keksz


Elkészítése: 

  • A palacsinta tésztához valókat kikavarjuk, és a szokásos módon hígpalacsintát sütünk, egy kisebb serpenyőben. 
  • 3 kekszet félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan kettészedjük, a benne lévő krémet egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, meg a krémsajtot, és csomómentesre kavarjuk mixerrel. 
  • A kekszet késes aprítóban morzsásra aprítjuk, vagy fólia alatt húsklopfolóval összezúzzuk. Egy kis maréknyit meghagyunk a díszítéshez. 
  • A kihűlt palacsintát elkezdjük egymásra rétegezni úgy, hogy vékonyan megkenjük krémmel, majd megszórjuk kekszmorzsával. A műveletet addig folytatjuk, amíg az összes palacsintát leraktuk. 
  • A csokoládét felolvasztjuk az olajjal vízgőz fölött, vagy mikróban, majd a palacsintatorony tetejére simítjuk. Kekszmorzsával megszórjuk, illetve a félretett kekszzel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: