2017. április 30., vasárnap

Sajtos brokkoli leves


Hozzávalók (4 személy részére): 

  • 20 dkg brokkoli
  • 15 dkg reszelt sajt (cheddar)
  • 5 dkg sárgarépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kisebb piros paprika
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál házilag eltett ételízesítő
  • 2 cikk fokahagyma
  • fél evőkanál kókuszolaj
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Egy edényben a kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, és kavargatva megpirítjuk. A kockára vágott paprikát is hozzáadjuk megkavargatjuk, majd felöntjük 5 dl vízzel, és 15 percig főzzük. 
  • Ezután 1 liter vízzel, meg ételízesítővel további 5 percig főzzük, hozzáadva a megmosott, és rózsáira szedett brokkolit. A végén felforraljuk tejszínnel, a tűzről lehúzzuk, majd belekavarjuk a sajtot, meg az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és forrón kínáljuk.



Tipp: Kevés balzsamecettel pikánsabbá tehetjük.

Nincsenek megjegyzések: