2016. június 10., péntek

Tejszínes gyümölcsleves




Hozzávalók (6 személyre): 

  • 2 körte
  • 2 banán
  • 2 narancs 
  • 1-1 marék bogyós gyümölcs, pl: áfonya, szeder, málna, néhány sárgabarack
  • 1 l rostos narancslé
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg nyírfacukor (vagy ízlés szerint)
  • néhány csepp vanília aroma
  • pici fahéj
  • néhány mentalevél


Elkészítése: 

  • A banánt, meg a narancsot meghámozzuk, a körtét megmossuk. Mindeniket kockára vágjuk. 
  • Egy edényben összekavarjuk a narancslevet a tejszínnel, meg a cukorral, majd kézi botmixerrel összeturmixoljuk, hogy kissé felhabosodjon. 
  • Hozzáadjuk az összes gyümölcsöt, és egy kevés fahéjjal ízesítjük. 
  • Jól behűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.

A Konyhatündér legújabb száma már megvásárolható!


Nincsenek megjegyzések: