2016. június 24., péntek

Paprika-paradicsom krémleves fetával


Könnyű nyári leves, amennyiben van finom érett, házi paradicsomunk, mindenképp azzal készítsük. Rendkívül ízletes étel, és nagyon gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 80 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 3 piros színű paprika
  • 20 dkg fetasajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 marék bazsalikom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 teáskanál cukor (ízlés szerint)
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • só, őrölt bors, házi ételízesítő
Elkészítése:

  • 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát.
  • Hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott paprikát, együtt összepirítjuk, majd a paradicsomot is beleöntjük.
  • 7-8 dl vízzel felöntjük, ételízesítőt adunk hozzá, és kb 15 percig főzzük. 
  • Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, és az egészet összeturmixoljuk. Tejszínt adunk hozzá, és összeforraljuk.
  • Tálaláskor megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, kockára vágott fetasajttal, illetve meglocsoljuk a maradék olajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Tipp: Fogyaszthatunk mellé pirítós kenyeret is.

Nincsenek megjegyzések: