2015. december 20., vasárnap

Kekk


Nagyon egyszerű, piskóta-jellegű kalács, vagy püspökkenyér. Ezt az elnevezést régen használták, a recept anyukám régi füzetéből való.

Hozzávalók: 
  • 20 dkg liszt 
  • 20 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor

Elkészítése: 

  • A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk először a tojássárgáját meg az olajat, végül pedig a citromhéjat meg a lisztet. 
  • A massza felét sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük. A maradék masszába belekavarjuk a kakaót, és a fehér tésztára csurgatjuk. 
  • 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg egy fogvájót a közepébe szúrva, nem marad rajta tészta (tűpróba). 
  • Miután langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágjuk.

1 megjegyzés:

sedith írta...

A román chec-ből jön. :) Finom. :)