Nagyon egyszerű, piskóta-jellegű kalács, vagy püspökkenyér. Ezt az elnevezést régen használták, a recept anyukám régi füzetéből való.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 6 tojás
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor
Elkészítése:
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk először a tojássárgáját meg az olajat, végül pedig a citromhéjat meg a lisztet.
- A massza felét sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük. A maradék masszába belekavarjuk a kakaót, és a fehér tésztára csurgatjuk.
- 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg egy fogvájót a közepébe szúrva, nem marad rajta tészta (tűpróba).
- Miután langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágjuk.
1 megjegyzés:
A román chec-ből jön. :) Finom. :)
Megjegyzés küldése