A
bolognai spagetti családunk nagy kedvence, de ritkán készítem, mert nem
tartozik az egészséges ételek közé. Mivel gyermekeim gyakran kérnek spagettit,
próbáltam hasonló ételt összehozni, mint a bolognai. Olyant, mely ízben
hasonlít, de összetételében teljesen más. Így került hús helyett lencse, mellé
pedig teljes kiőrlésű tészta. Vigyáztam a fűszerezésre, mert ennél az ételnél
ez kulcsfontosságú.
Kíváncsi voltam, hogyan fogadják. Nagy meglepetésemre,
senki nem hiányolta a húst, mindenkinek nagyon ízlett. Ennek én nagyon örülök
:)
Hozzávalók:
- 40 dkg paradicsom konzerv
- 12 dkg vörös lencse
- 2 sárgarépa
- 1 hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 babérlevél
- 2 dl zöldségalaplé
- 0,5 dl vörösbor
- 2 cikk fokhagyma
- 1-1 marék petrezselyemzöld és friss bazsalikomlevél
- 1-1 teáskanál szárított oregánó és kakukkfű
- só, bors
- nyírfacukor és csilipehely ízlés szerint
- 25 dkg teljes kiőrlésű spagetti
Elkészítése:
Tipp: Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
- Az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát forró olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, babérlevelet, összepirítjuk, majd felöntjük borral, és addig főzzük, amíg a folyadék elpárolog. Ekkor beleszórjuk a lencsét, illetve a szárított fűszereket, és a paradicsommal, meg az alaplével együtt kb 15 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul.
- Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
- A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a lencsés raguval tálaljuk.
Tipp: Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése