2013. augusztus 29., csütörtök

Fűszeres sült csirke fenyőmagos padlizsánsalátával


Brutál finom, csak ennyit mondhatok. A csirke nagyon ízes, aromás, a padlizsánsaláta pedig fergeteges. Soha még ilyen finom, padlizsánból készült ételt nem ettem. Azt hiszem naponta meg tudnám enni, csak úgy, magára.

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész grillcsirke
  • 2 paradicsom
  • 1 citrom
  • 1 fej hagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1-1 kisebb csokor kapor és petrezselyemzöld
  • 2 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors
A fenyőmagos padlizsánsalátához:
  • 2 padlizsán
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 3 evőkanál fenyőmag
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • só, frissen őrölt bors
  • a sütéshez kókuszzsír vagy olívaolaj

Elkészítése:

  • A csirkét alaposan megmossuk, illetve az esetleges nemkívánatos részeket eltávolítjuk róla.
  • Jól besózzuk és borsozzuk, majd egy tűzálló tálba fektetjük.
  • Minden oldalát alaposan megszórjuk apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel, és meglocsoljuk egy fél citrom levével. A belsejébe is teszünk fűszereket, karikára vágott citromot, és babérlevelet.
  • A hagymát meg a paradicsomot nagyobb darabokra vágva mellé, illetve ráhelyezzük, és beledobáljuk a késsel szétnyomott fokhagymacikkeket, héjastól.
  • Alufóliával letakarjuk, és forró sütőbe toljuk. Légkeverésen kb 1 óra 20 perc a sütés, 200 fokon. Az utolsó 20 percre pedig vegyük le a fóliát, és saját levével locsolgatva süssük pirosra.
  • A padlizsánsalátához a padlizsánt megmossuk, majd héjastól nem túl vékony karikára vágjuk.
  • Megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és bő, forró zsiradékban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
  • A visszamaradt zsiradékban a szeletekre vágott hagymát pirítani kezdjük. Közben megsózzuk és hozzáadjuk a fenyőmagot, majd együtt enyhén megpirítjuk.
  • A padlizsánkorongokat egy tányérra szedjük, megszórjuk fenyőmagos sült hagymával, majd megcsolojuk egy kevés joghurttal.
  • A pirosra sült csirke mellé kínáljuk.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Edó, el tudom képzelni, hogy milyen finom:) Akkor így végezte a padlizsán:)