2013. augusztus 27., kedd

Az én drága kislányom 8 éves



Pontosan 8 évvel ezelőtt, augusztus 25.-én született az én gyönyörű lánykám. Olyan picike volt még akkor, alig 2,5 kiló, a 47 centijével :)


Mostanra akkora lett, hogy nemsokára engem is elkerül, a lábmérete pedig épphogy nem az enyémmel egyezik! Istenem, pedig csak most született, tényleg..és egyre jobban nagylány lesz, már kész egyéniség.

Mindenben önálló, ritkán kér segítséget, mert minden maga szeretne megoldani - na, ebben tökéletesen az apjára hasonlít. Nincs számára lehetetlen, és mindig olyan jó pozitívan áll a dolgok mellé. Nagyon sokszor én magam is tanácsot kérek tőle, és nyugodt szívvel állíthatom, hogy érdemes rá hallgatni.

Gyors észjárású, hamar felfog dolgokat, és hihetetlenül hosszú ideig képes rá emlékezni. Ezért a tanulással is szerencsénk van, sosem kell neki semmit magyarázni, sem pedig ismételgetni.

Barátságos, mindig vidám kislány, sok barátja van, és nagyon hűséges típus. Az állatok nagy védelmezője, szóval ha tehetné, minden állatot befogadna. A minap is, egy kiscicát a úton addig pátyolgatott, hogy a cica hozzánk szegődött :)

Támogatja az egészséges táplálkozást, és amennyiben tudja, mindig be is tartja, szóval nagy gondja van az ételekre is. Mindig megkérdi, hogy amit éppen eszik, az egészséges-e. Én meg mindig elmagyarázom neki.

A legjobb tulajdonsága szerintem mégis az, hogy nagyon önfeláldozó, és együttérző. Inkább lemond a saját javáról, hogy másnak örömet szerezhessen. Emlékszem, rossz napjaimban (amikor rossz kedvem volt) mennyire kitartott mellettem mindig, és mennyire támogatott mindenben. Igazi társ a bajban az biztos, lehet rá számítani!

Azt hiszem reggelig sorolhatnám még a jó tulajdonságait, de azt is remélem, hogy ő is jó anyuukájának tart, mert efelől állandóan kétségeim vannak. Tudom, hogy nem rendelkezem túl sok türelemmel, és sokszor nem hallgatom meg, amikor neki fontos lenne. Azt is tudom, hogy nem szentelek neki elég időt a magaméból, és hogy néha ok nélkül is rászólok. Néha pedig leszólom ilyen-olyan dolgok miatt, de olyankor mindig bocsánatot kérek tőle, mert eszembe jut, hogy mennyire jó lélek a drágám :)

Szombaton szülinapoztunk, melyre meghívta az unokatestvéreit, meg az utcánkban lakó barátait. Sajnos az idő beleszólt, mert esett az eső, de azért azt gondolom, így is mindenki jól érezte magát.

Most a lányom Monster High lázban tombol, úgyhogy a díszletet, meg a tortát is ilyen színekben (pink-fekete) terveztem.

Miután megérkezett mindneki, a gyerekek pizzát készítettek maguknak, a tavalyi hagyományok szerint :)
Azután apa megsütötte kemencében
Szépek és nagyon finomak lettek
Mind felfalták!

Aztán jött a torta, amit természetesen én készítettem, de a nővérem, meg a lányai is segítettek nekem - trüffeltorta, Monster high színekben :)
Családi fotó :)
Barátokkal
Nővéremmel, meg a lányaival, akiket nagyon szeretnek

Gyertyafújás és kívánság..

Aztán ajándékok kibontása stb stb :)

Végül pedig egy fotó a huncut öccsével :) Egyébként nagyon jó testvérek, remélem, ez felnőtt korukra is pontosan így marad!


7 megjegyzés:

sedith írta...

Isten éltesse nagyon sokáig a kis hercegnődet, és vele együtt titeket is, hogy boldogságban, békességben nevelhessétek fel őt(ket).
Szép "partit" szerveztetek neki, a torta is szuper volt.
És ne legyenek kétségeid: jó anyja vagy. Az a sok-sok jó tulajdonsága, amit felsoroltál, nemhiába adottsága... :)

Katalin írta...

Isten éltesse a kislányodat! Jó lehetett a buli, a torta gyönyörű lett. Szép család vagytok, büszke lehetsz a lányodra és a férjedre is :)

Böbe írta...

Istenke éltesse a nagy lánykádat! Szuper kis buli lehetett, a kemencében sült pizza pedig csúcs szuper! A torta pedig csodás, ügyes vagy!

Edó írta...

Edith, hát így könnyű, mert az apjától örökölte ezeket a jó dolgokat!:)) Köszi szépen,nagyon kedves vagy!Én is pontosan ezt kívánom nektek, puszillak :)

Katalin, köszönöm szépen, kedves vagy! :)

Böbe, kösöznöm szépen, örülök, hogy tetszik.Nagy kincs nekünk ez a kemence:)

Kati írta...

Isten éltesse Edó a már kész nagylányodat, s persze tesóját, titeket is:)
Szerintem is jó anya vagy, rosszat biztos nem lát, tanul tőled.
A buli, látom fergeteges volt, arra a pizzára engem is meghívhattatok volna:))

Edó írta...

Köszi szépen Kati,nagyon drága vagy :) Ó,hát én bármikor nagyon szívesen látlak pizzára,mindenre!Milyen jó is lenne! :)

HajniZoli írta...

Isten éltesse ezt a szép nagylányt! Tényleg nagyon gyorsan elrepülnek az évek, Ők meg egy-kettőre felnőnek.
Jó partit szerveztetek, látszik, hogy jól érezte mindenki magát.
Szépek vagytok!