2013. február 19., kedd

Omlós citromos keksz


A lánykámnak készítettem, néhány falat édességnek az iskolába. A tésztát napokkal előtte is el lehet készíteni, és hűtőszekrényben tárolni. Sokféleképpen variálható, aszerint, hogy éppen mi van itthon, vagy milyent szeretünk. További ötletek itt.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt 
  • 20 dkg vaj 
  • 3 tojássárgája 
  • 15 dkg nádcukor 
  • 1 citrom reszelt héja 
  • 2 evőkanál kandírozott citrom/zöldcitrom (apróra vágva)
  • csipet só
Elkészítése:
  • A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy a vaj ne puhuljon meg. 
    A tésztát fóliába csomagoljuk, és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megkeményedjen. 
    Ezután kinyújtjuk, és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk. 
    A formákat sütőpapíros tepsire helyezzük, és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. 
    Sütés után a kekszek még puhák, kihűlés után megfelelően megkeményednek.
    Tipp: Kandírozott citrom helyett adjunk a tésztához 2-3 evőkanál citromlevet, vagy reszelt zöldcitrom héjat. Használhatunk kristálycukrot is, de a nádcukor karamelles ízétől finomabb a keksz.

4 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon finom lehet :)

Edó írta...

Finom Jutka drága:)

Claudia Vaga írta...

Nagyon edik ezek a kis szivek,biztos finomak is voltak:)

Edó írta...

Köszi,nagyon fincsik:)