2013. február 23., szombat

Maglisztes túrós szelet


Nagyon megkedveltem a különféle magliszteket, eddig minden esetben nagyon meg voltam elégedve. Ez a sütemény, a mandulának és a zabpehelynek köszönhetően sokkal finomabb (és jóval egészségesebb), mintha hagyományosan, omlós alappal készült volna. Ráadásul tele van értékes vitaminokkal, sok rostot is tartalmaz, a mandula pedig kiváló lúgosító.
Nagyon finom!


Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 20 dkg zabpehely
  • 15 dkg mandula
  • 1 tojás
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0,5 dl tej
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
A túrókrémhez:
  • 50 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:

  • A zabpelyhet és a mandulát porrá őröljük. Blenderrel, esetleg konyhai robot késes aprítójával a legegyszerűbb.
  • A kétféle maglisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a cukorral, meg a citromlével. A tojást a tejjel összekavarjuk, majd a száraz anyagokkal együtt összegyúrjuk.
  • A masszát egy kis méretű tepsibe nyomkodjuk.
  • A túrót kikavarjuk a tojássárgájával, a cukorral, a citromhéjjal, és a vaníliával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán a túrós masszába forgatjuk.
  • A krémet a tésztára simítjuk, és 180 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kissé elkezd barnulni a teteje. Ha sokáig sütjük, kiszáradhat.
  • Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp: Kínálhatunk mellé valamilyen cukormentes gyümölcsszószt is.

Nincsenek megjegyzések: