2012. december 21., péntek

Gesztenyés szaloncukor




Hozzávalók:
(40 darabhoz)

  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 20 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
Elkészítése:
  • A gesztenyamasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
  • Ezután a hozzávalókkal összegyúrjuk, és kisebb szaloncukrokat formálunk belőle. Először gömbölyítünk, majd hengerré sodorjuk.
  • A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, a szaloncukokrokat megmártjuk benne, és sütőpapírra tesszük dermedni.
  • Egyenként díszpapírba csomagoljuk, és felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
Recept ez alapján.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Mindkét szaloncukrod nagyon finom lehet! Ezek szerint hozzátok már jöhet a Jézuska :)

Edó írta...

Finomak!:)Hát,ami a fát illeti igen,jöhet!