2012. augusztus 28., kedd

Lovas torta - lánykám 7 éves!


Hogy mivel és miért telik olyan gyorsan az idő, nem tudom, minden esetre már 7 éve történt, hogy az én kis(nagy)lányom megszületett. Éppen augusztus 25.-én, éjjel 1 órakor.
És lám, máris iskolába indul..egyik szemem sír, a másik nevet. Mert örülök, hogy szépen növöget, fejlődik, de ezzel együtt félek az újabb, komolyabb kihívásoktól. Hogy helyt tudok-e állni a megfelelőképpen, hogy sikerül-e a bizalmasának lennem, s főleg, hogy ki tudom-e mutatni kellőképpen a szeretetemet.

Néha sokat agyalok azon, hogy vajon jó anyukájának tart-e, s hogy milyen véleménnyel van rólam. Ezért néha meg is kérdem, hogy szeret-e.
Tudom, nem szereti az érzelgős dolgokat, mert ő inkább komoly és realista (nem mint az öccse, aki állandóan el van szállva..nem tudom kire üthetett a családból:)), de eddig mindig pozitív választ kaptam.

Szóval az én kislányom egy talpraesett, komoly elképzelésekkel és célokkal rendelkező tünemény, aki mindig ragaszkodik a véleményéhez, éppen ezért nagyon nehezen befolyásolható.
Türelmes, és mindig mindent komolyan meg lehet beszélni vele, sőt, nagyon megértő tud lenni.
Nagyon gyakran kaptam már tőle komoly tanácsokat, mert ki szoktam kérni a véleményét igen gyakran. Néha úgy érzem, sokat segít nekem, amikor valamiben bizonytalan vagyok.


Most is komoly elképzelései voltak a szülinapját illetően. Én pedig éppen úgy próbáltam megvalósítani, ahogy kérte.

Meghívta azt a kissrácot, akivel már 4 éve a legjobb barátok. Aztán a két unokatestvérét, meg a nagybágyját  a barátnőjével. Ennyit akart, nem többet.
Azt kérte, lovas tortája legyen, (pontosan megmutatta, hogy milyen), tejszínhabbal, barackkal és szőlővel töltve.
Ételnek pizzát rendelt (már megint!!), és felsorolta azt is, hogy mi legyen rajta.
A gyerekek mind nálunk aludtak, ezt is nagyon élvezték, másnap pedig folytatódott a "buli"..:)


Először Boti barátja érkezett és köszöntötte


Azután megjött a többi vendég, Alex éppen a kedvenc lovas tolltartóját bontja


Mi is köszöntöttük


Itt gyümölcsöket nassolnak, rögtön felfalták


Próbáltunk kitalálni különféle játékokat


Majd mindenki elkészítette a saját pizzáját


El is fogyasztották


Apa ezután quadozni vitte őket, a tortázás előtt


Aztán jött az, amit Alex a legjobban várt, a torta (azt mondta, ez a leggyönyörűbb torta a világon)


Pezsgőzés


Boldog születésnapot kívánok kislányom, életed végéig légy boldog és egészséges!


12 megjegyzés:

sedith írta...

Nagyon klassz lehetett az esemény! Látszik, hoyg mindenki jól érezte magát! Isten éltessen sokáig, drága kicsi-nagy Alexandra!:)

IsaBella írta...

Nagyon sok boldog születésnapot kívánok a kislányodnak!
Nagyon szép tortát kapott, és ahogy a képeket elnézem, a hangulat is nagyon jó volt. :)
Bár én még messze vagyok az anyaságtól, de azt hiszem, ha már megfogalmazódott benned az a kérdés, hogy jó anya vagy-e, akkor az vagy!
Hűha! Most már biztos nagyon nagy az izgalom nálatok, még pár nap és kezdődik az iskola! Most kicsit irigylem is Alexet. :) Nekem ez lesz életem első évnyitója, amit mint véndiák fogok végig ülni. El sem hiszem, hogy már 12 éve volt, hogy a Petőfi iskola udvarán összegyűjtött a tanító nénink. Még mindig megvan a méhecskés névtábla, amelyet aznap kaptunk tőle. Még mindig úgy emlékszek arra a napra, mintha csak tegnap történt volna. Biztos vagyok benne, hogy a kislányodnak is ilyen emlékezetes nap lesz. :)
Amúgy pár hete elkészítettem a nyers almalevesedet, épp a tegnap posztoltam. :) Mi nagyon szerettük, ha sikerül még fincsi házi almát hozzunk haza, biztosan készítek egy adagot.

Gál Edith írta...

Gyönyörű a torta!
Nagyon-nagyon boldog szülinapot és minden földi jót kivánunk a kis-nagy Lányodnak!

ildikebak írta...

Isten éltesse nagyon sokáig a Lányodat :-)A torta szuperül nézz ki :-) és nagyon szép család vagytok :-)
Ildi :-)

Katalin írta...

Isten éltesse a kis nagylányodat! Nagyon szép család vagytok, aranyosak a gyerkőcök mind. A lányod tüneményes, de szépnek is kell lenni egy ilyen jeles napon! A torta is fantasztikus!

iri írta...

Isten eltesse kedves lanyod!Csodas kepek,aranyos az unnepelt!S a torta...!

Adél írta...

Isten éltesse itt is a kislányodat!!Tüneményes egy lány és olyan jó, hogy már ilyen egyénisége van. Szépek vagytok nagyon, szívből kívánom, hogy maradjatok mindig ilyen kedves összetartó kis család.

heti menük írta...

Boldog 7. Születésnapot a csajszinak és még nagyon sokat ilyen szeretetteljes, vidám családi körben! :) Ők nőnek, mi (nem) öregszünk és mire észbe kapunk, már a ballagást, továbbtannulást, esküvőt kell szerveznünk nekik! Az idő rohan, megállíthatatlanul...:(, ezért fontosak ezek az együtt eltöltött, boldog pillanatok!

Edó írta...

Köszönöm szépem nektek,a lányom nevében is a kedves és szép szavakat!Hasonlókat kívánok én is nektek!

Isa,pontosan a Petőfibe megyünk mi is! :)

IsaBella írta...

Jaj Edó, most nagyon örül ám a szívem! Én nagyon szerettem az az iskolát, a középiskola négy éve alatt is néha azt álmodtam, még ott járok a Petőfibe. ^^
Sok sikert a kislányodnak! :)

Kata írta...

Isten éltesse a lányod, jó kis születésnapot hoztatok össze :) Jó volt olvasni, amiket írtál, nézegetni a képeket, még nagyon sok boldog születésnapot! :)

Hankka írta...

Nagyon sok boldog szülinapot utólag is a nagylánynak! :) Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó anyukája vagy, és ez kimondatlanul is így van! :)