2012. augusztus 21., kedd

Bazsalikomos mártogatós



Egyik kedvenc fűszernövényem a bazsalikom. Sajnos itthoni termesztése nagyon kényes dolog, a boltból vett pedig állandóan elpusztul.
Alighogy hazaérkeztünk ausztriai nyaralásunkból,  rá két napra nővérkém utánunk küldött egy nagy cserép bazsalikomot :) Mellé pedig a másik nagy kedvencemet, levendulát.
Mondanom sem kell, milyen illatok vannak azóta a konyhámban!

Bazsalikomból sok mindent készítettem már, és még mindig szépen éldegél..
Ez egy egyszerű, nagyon finom és egészséges kenegetős, mi lepénykenyérrel fogyasztottuk.

Hozzávalók:

  • 30 dkg házi juh- vagy tehénsajt (vagy egyéb lágyabb fajta sajt)
  • 1 paradicsom
  • 1,5-2 dl joghurt
  • nagy merék bazsalikom
  • 2 teáskanál mustár
  • őrölt bors
Elkészítése:

  • A bazsalikomot megmossuk, a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és összeturmixoljuk.
  • A joghurtot a sajt szárazságának függvényében adagoljuk, kenhető krémet kell kapjunk.
  • Kenyérre kenve fogyasztjuk, vagy lepénykenyérrel, pitával, grissinivel mártogatva, friss zöldségekkel.

Nincsenek megjegyzések: